Samen spelen

Samen muziek maken is veel leuker dan alleen.
De mogelijkheden zijn veel ruimer en je leert goed te luisteren naar anderen.
Samenspel is een heel goede aanvulling en waardevolle afwisseling op de individuele muziekles.

Leerlingen van Opmaat leren het samen spelen in de “Jeugdorkesten Peel en Maas”. Dit is een samenwerkingsverband tussen de muziekverenigingen Fanfare St. Cecilia Helden, Muziekvereniging Kessel, Harmonie Concordia Panningen en Muziekvereniging Egchel.

Het leerlingenorkest bestaat uit leerlingen die een jaar individueel muziekles hebben gehad. Tot de leerling het A-diploma heeft gehaald blijft het in het leerlingenorkest spelen.

Vanaf het A-diploma gaat de leerling spelen in het jeugdorkest en blijft daarin spelen tot de leeftijd van 18 jaar.

De “Jeugdorkesten Peel en Maas” hebben onder de noemer “Kids Live” al 4 theaterconcerten gegeven in Theater DOK6 in Panningen. Daarnaast hebben ze al twee keer deel genomen aan Young Musicians Spreid Their Wings, samen met de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. (Google maar eens op Young Musicians Spreid Their Wings.)

Andere projecten zijn deelname aan het Eurofestival voor jeugdorkesten in Heel.

De repetities van de Jeugdorkesten Peel en Maas vinden plaats op zondagmorgen in Dorpscentrum Kerkeböske in Helden.

Door de gemeente Peel en Maas zijn de Jeugdorkesten Peel en Maas in 2016 binnen het kader van de Cultuurprijs Peel en Maas, onderscheiden met de Stimuleringsprijs én Publieksprijs.

De slagwerkgroepen van Helden en Panningen zijn sinds kort gaan samenwerken en vormen één slagwerkgroep. Dat gaat ook gebeuren met de slagwerkleerlingen van beide verenigingen, zodat zij ook samen kunnen spelen en ontdekken dat dit veel meet plezier brengt.

Reacties zijn gesloten.